Соціальні проекти

СОЦІАЛЬНІ ПРОЕТИ. Сьогодні ця форма роботи є актуальною, продуктивною, запитаною. Головна ідея: діти - активна частина громадянського суспільства, вони мають права, обов’язки і вчаться мати громадську позицію. Ми спільно маємо творити нашу школу, громаду, Україну.

«Енергія роботящих рук» - цей мотиватор об’єднав учнів, учителів, працівників школи. Спільна праця, настрій, неформальне спілкування, фото в «золотому листі» - і … прибрана територія школи, а це - 2,5 га. Результатом всі були задоволені. Ось так, граючись, вчимося впорядковувати світ навколо себе.

Соціальний проект «Менше сміття – краще життя» спонукав до креативності та фантазії. Вироби з побутових відходів виготовлені спільно учнями, батьками, вчителями спонукали до роздумів, яку шкоду екології завдають люди, викидаючи сміття, і скільки всього можна з нього виготовити, тож діти, захищаючи свої роботи, висловлювали бачення: «Порятунок України та глобально світу природи тільки в розвитку сміттєпереробних підприємств».

Соціальні ініціативи в проекті «Яблуком я пригощаю і здоров’я всім бажаю». Мета проекту проста і доступна – навчити дітей:

- Здоровому харчуванню «Яблуко краще, ніж «Мівіна», бо ти отримуєш вітаміни»

- Культури харчування «Яблуко помий

- Формувати в дітей фундаментальні моральні чесноти: щедрість, подільчивість, щирість, доброту, увагу до інших.

Щедра осінь таємно щоранку в вестибюлі наповнювала корзину червонобокими яблуками. Чим день, тим корзини швидше спустошувались, досипати приходилось двічі на день. Результат: У дітей покращувався апетит, вони вчились робити добро «просто так»… І на здоров’я. Думаємо, що в осені ще є запаси.

Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.