Медики розповіли як зберегти зір при роботі за комп'ютером

Медики з Техаського університету (США) запропонували формулу здоров'я для очей людей, що довго працюють за комп'ютером. Вона називається "20-20-20-20"

Відповідно до рекомендацій фахівців, кожні 20 хвилин необхідно відривати погляд від екрана комп'ютера й протягом 20 секунд дивитися на предмети, розташовані на відстані 20 футів (близько 6 метрів) від нього. При цьому варто покліпати очима не менше 20 разів, пише Информинг.ru.

Як вважають медики, ці прості дії допоможуть уникнути сухості очей і вбережуть їх від утоми, а також головного болю й болю у шиї. Особливо ці рекомендації актуальні в приміщеннях із працюючими кондиціонерами, які пересушують повітря, що сприяє неприємним відчуттям.

Можна також згадати ще кілька корисних вправ, які допомагають упоратися зі втомою очей.

1. Не повертаючи голови, поводіть очима вправо-вліво, донизу-угору.
2. Обертайте очима по колу спочатку в один, а потім в інший бік. Робіть ці вправи по 5 разів.
3. Дивіться обома очима на кінчик носа до легкого стомлення.
4. Також дивіться на перенісся, поки очі не стомляться.
5. Оберіть за вікном який-небудь предмет, поставте на відстані 15-20 см перед очима вказівний палець так, щоб він перебував на одній лінії з обраним предметом, і переводьте погляд з пальця на далекий об'єкт і назад.

Після кожної вправи варто давати відпочинок очам, прикривши їх долонями. Слід зазначити, що перед виконанням цих вправ потрібно знімати окуляри.

За матеріалами: Российская газета

Наш сайт був створений на базі безкоштовної інтернет платформи EDUkIT (http://edu.kh.ua), яка поширена по всій Україні і дозволяє безкоштовно створювати сайти для всіх установ освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 474

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.